Mesto:Mol
Adresa:Maršala Tita 82
PTT:24435
Opština:Ada
Telefon:024/861-516
Školska uprava:Zrenjanin
Školski okrug:Severnobanatski
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://osnovakradonicmol.freehostia.com/
Prvi e-mail:osnovakradonic-mol@open.telekom.rs
Drugi e-mail:
Facebook:

   Данас школа броји 567 ученика и 46 наставника. Имамо 28 одељења од којих је једно одељење за Функционално основно образовање одраслих Рома са 25 ученика и специјално одељење за децу ометену у развоју са 6 ученика.
   Škola ima biblioteku sa oko 14000 knjiga, fiskulturnu salu i veliko školsko dvorište sa sportskim terenima. Raspolažemo sa 27 učionica i kabineta. Najbolje je opremljen biološki kabinet, dok ostale tek treba obnoviti i opremiti. Učionice su delimično opremljene, postoji jedan kabinet za informatiku sa 12 zastarelih računara a drugi kabinet bi trebalo u skorije vreme da dobije 24 kompjutera.

   Школа је традиционално домаћин разних такмичења која се одржавају сваке године или сваке друге. Ученици се такмиче из српског језика, математике, физике, географије, биологије, историје и постижу добре резултате.
   2004. godine naš učenik Homolja Mikloš postigao je zavidne rezultate na saveznom nivou iz matematike, fizike i informatike. Školske 2004/2005. godine kao učenik završnog razreda pobeđuje na svim nivoima takmičenja iz informatike (okružno, pokrajinsko i republičko takmičenje) iz fizike (pobedio na svim nivoima od opštinskog do saveznog i bio je deo olimpijskog tima koji je predstavljao našu zemlju na takmičenju mladih fizičara u Indoneziji tokom jula 2005. godine), iz matematike (pobedio na svim nivoima takmičenja i predstavljao našu zemlju na takmičenju mladih matematičara – Balkanijada u Grčkoj od 20-25.06.2005. godine). Na Balkanijadi postigao je prvo mesto, a u grupnom takmičenju naša zemlja osvojila je drugo mesto. I danas je Homolja Mikloš veoma uspešan, postiže dobre rezultate na svetskom nivou.
   Škola ima bogatu tradiciju i svake godine održava niz manifestacija i svečanosti. 31. marta se obeležava Dan škole. Tog dana rođen je Novak Radonić po kome škola nosi ime. 27. januara se organizuje proslava Svetog Save – školske slave. Nastavnici maternjeg jezika u saradnji sa učiteljicama i veroučiteljima organizuju veliku svečanost povodom školske slave, a priredba se održava na oba jezika.
   Danas škola radi istim kapacitetom kao i pre. Škola ima mnogobrojne vannastavne aktivnosti. Ima folklornu, dramsku, recitatorsku i novinarsku sekciju. Zatim postoji sekcija za negovanje narodne tradicije i horska sekcija. Pored ovih, zastupljene su i sportske sekcije. Naše košarkašice su veoma uspešne na međuškolskim takmičenjima.
   Likovna kolonija je takođe jedna od tradicionalnih manifestacija posvećena Novaku Radoniću. Na koloniji su učestvovali talentovani učenici iz naše škole i slikari iz Srbije. Ona je na žalost bila prekinuta, ali ove godine je nastavljena pod okriljem Mesne zajednice Mol, a naša želja je da se vrati u školu kao i pre.
   Za učenike sedmog razreda se tradicionalno organizuje logorovanje (kampovanje) u prirodi, u blizini reke Tise. Cilj ove aktivnosti je prvenstveno druženje između srpske i mađarske dece. Nekada je bilo organizovano zajedno sa zbratimljenom školom iz Omarske, ali danas su te niti pokidane i učenici naše škole logoruju sa decom iz banatskih osnovnih škola. Preko Opštine Ada, naša škola sarađuje sa Osnovnom školom iz 11. kvarta iz Budimpešte. Svake godine u toku letnjeg raspusta organizuje se letovanje. Deca iz Budimpešte su naši gosti, a naši učenici letuju u Mađarskoj.