Mesto:Dublje
Adresa:Đenerala Draže Mihajlovića br.8
PTT:15359
Opština:Bogatić
Telefon:015/440-005
Školska uprava:Valjevo
Školski okrug:Mačvanski
Direktor:
Telefon direktora:
Telefon sekretara:
Tip škole:Osnovna škola
Sajt:http://nikolatesla.edu.rs
Prvi e-mail:osntd@gromnet.net
Drugi e-mail:
Facebook:
Подручје Општине Богатић обухвата 14 насељених места и 14 месних заједница, са просечном величином насеља од 27,4 км2, а у просеку живи 2.518 становника. По задњем попису имала је 34.770 становника, а само Дубље има 3.500 становника. Становништво се претежно бави пољопривредном производњом (92%) и то углавном индивидуалним домаћинствима.

Општина Богатић спада у један број од мање развијених Општина у Републици Србији. Насеља у Општини Богатић су међусобно повезана солидним асфалтним путевима.

У Општини Богатић постоји 6 (шест) осморазредних, 8 (осам) четвороразредних школа и 1 (једна) средња школа.

Дубље се налази у срцу Мачве. Овај предео је пре насељавања био под густом шумом. Бежећи од Турака људи су ишли све дубље у шуму. Стога је село добило назив Дубље.

У близини школе започета је изградња бање јер, село лежи на изворима геотермалне воде.

Наша школа је самостална сеоска школа са дугом историјском традицијом. Основана је 1865. године. Дуги низ година је радила са једним комбинованим одељењем, да би се постепено ширила и коначно 1951. године постала осмогодишња школа.

Школа се налази у центру насељеног места укупне нето површине 1150 м2, опремљена је солидним намештајем, поседује савремена наставна средства и помагала и наставно особље је стручно заступљено (95%). Ове школске 2008/2009. године уписано је 234 ученика.

Школа има: осам учионица, кабинет за информатику, просторију за предшколско, библиотеку, наставничку канцеларију, канцеларију за директора и стручну службу, трпезарију, кухињу, санитарни чвор и спортски полигон.

У протеклом периоду доста је урађено на реновирању и одржавању објекта школе. Трпезарија са кухињом није у функцији јер је урађена од неквалитетног материјала, прозорска окна су металне конструкције кроз које продире вода и дува са свих страна (лети је сауна због велике стаклене површине, а у зимском периоду није могуће загрејати јер од самог почетка нема обезбеђено грејање, иако је повезана са зградом школе која има централно грејање), тако да је неусловна током целе године.

Библиотека коју имамо је јако мала (18м2), уска и нефункционална. Библиотекар нема довољно простора за рад и боравак, а о боравку ученика у њој (који је неопходан за сам процес учења и рада) је немогућ, јер од ормара у којима се налазе књиге, наставна средства и помагала не могу се честито ни окренути.

Реконструкцијом трпезарије у мултимедијални центар стекли би се услови да се наши циљеви и циљеви из Акционог плана стратегије развоја информационог друштва и реализују.

Имајући у виду све наведене чињенице зато смо и започели активности на реконструкцији овог простора и његовом преименовању у „Мултимедијални центар“.

 
OS Nikola Tesla Dublje - Djaci

Дугорочна тежња Министарства просвете се огледа у жељи да Србија буде за спорт и у спорту јер, спорт доноси радост, осећање солидарности, наводи на дружење, гради комплетне личности са здравим приступом животним проблемима.

Наша је обавеза да спорт буде саставни део живота сваког грађанина, сваке девојчице или дечака. Наши најмлађи суграђани су већ показали да имају довољно енергије и жеље да се укључе у све позитивне друштвене токове, а то потврђују учешћем на свим спортским манифестацијама. То је посао који се не може урадити за један дан, један месец или једну годину. У том послу сви морамо истрајати.

Ученици наше школе постижу изузетне резултате из свих спортских дисциплина и сваке године се пласирају на окружно и међуокружно таккмичење. Током прошле године формиран је женски фудбалски клуб у Дубљу, а чланови клуба, већина, су ученице наше школе, омладинке из села и из других места Општине Богатић. Осветљењем дворишта школе и спортских терена (2003. год.) стекли су се услови да се спортске активности одвијају и у вечерњим сатима, тако да је заинтересованост и жеља деце, омладине и старијих све већа.

Наша школа нема фискултурну салу, а на територији општине не постоји таква сала која би задовољила потребе грађана, посебно младих нараштаја. Статистички подаци показују да у последњих 10 (десет) година није присутна миграција младих тј. СВЕ ВЕЋИ БРОЈ МЛАДИХ ОСТАЈЕ У СЕЛУ И ЗАСНИВА ПОРОДИЦУ, ЈЕР ВИДИ ПЕРСПЕКТИВУ ЖИВОТА НА СЕЛУ. Зато сматрамо да им треба пружити бар елементарне услове за живот, развој и напредак како у физичком, тако и у културном, духовном, економском, професионалном и у сваком другом погледу да не изостају иза развијених средина и градова, а првенствено да могу задовољити своје личне потребе.

Изградњом фискултурне сале, у садејству са другим активностима и реализацијом пројеката из других области, свакако допринела остварењу општег циља.