Место:Аранђеловац
Адреса:Јосипа Грушовника
ПТТ:34300
Општина:Аранђеловац
Телефон:034/712-959
Школска управа:Крагујевац
Школски округ:Шумадијски
Директор:Иван Цветковић
Телефон директора:034 712959
Телефон секретара:034/712-959
Тип школе:Основна музичка школа
Сајт:http://www.mspetarilic.edu.rs
Први e-mail:mspetarilic@gmail.com
Други e-mail:mspetarilic@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/muzicka.ilic

Данас музичка школа има око 140 ученика обухваћених основним образовањем са истуреним одељењем у Тополи. Настава је организована у пет одсека : виолина, клавир и хармоника,соло певање и кларинет. За кратко време стекла је углед и постала центар културе општине Аранђеловац. Током целе године је једна од организатора музичког живота у граду. Поред редовних Интерних и Јавних часова, бројних концерата по школама и концертима за родитеље и грађане, музичка школа је и организатор концерата познатих уметника и ансамбала:
Више концерата Ане, Ирене и Трипа Симонутија, Камерни ансамбл “Цирих 76”, Наташа Вељковић, “оркестар удараљке” из Белгије, Леонора и Слободан Мирковић из Цириха, дуо Делонг –Француска, клавирски трио Ланини из Новог Сада, Душан Трбојевић, клавирски дуо из Италије и многи други.
Школа је била организатор 44. Фестивала музичких и балетских школа Србије, а истиче се по сарадњи са многим музичким школама из земље и иностранства.
Наши ученици увек освајају велика признања на фестивалим и такмичењима где гог се појаве. На музичким Фестивалима школа Србије наши ученици и професори у протеклих 15 година освојили су 10 првих, 5 друге, 6 трећих и 6 похвала. То сведочи о квалитету наших музичких талената, али и о способности њихових предавача да им своје знање пренесу. Најуспешнији је свакако Милорад Савић који је на Југословенском такмичењу младих клавириста освојио трећу награду у Новом Саду 1992 године, у Нишу 1994.год., другу награду на међународном Фестивалу Петар Коњовић 1995 године , и коначно у Торину прву награду. Терзић Александар који је освојио треће место на међународном такмичењу пијаниста у Италији.