Место:Куршумлија
Адреса:Карађорђева 2
ПТТ:18430
Општина:Куршумлија
Телефон:027/389-024
Школска управа:Ниш
Школски округ:Топлички
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://ekonomskakwordpress.com
Први e-mail:ekonomskaskola@ptt.rs
Други e-mail:
Facebook:

в:* {бехавиор:урл(#дефаулт#ВМЛ);}
о:* {бехавиор:урл(#дефаулт#ВМЛ);}
w:* {бехавиор:урл(#дефаулт#ВМЛ);}
.схапе {бехавиор:урл(#дефаулт#ВМЛ);}

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:“Table Normal“;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:““;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:“Times New Roman“;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

Економска школа у Куршумлији отворена је 20. септембра 1954. године на захтев Народног одбора Косаничког среза. Са радом је почела у просторијама Основне школе „Дринка Павловић“. Те године је у први разред уписано 180 ученика из читавог топличког краја. Овој генерацији знања је преносило 14 професора и наставника.

           Од школске 1963/64. године Економска школа у Куршумлији рад наставља у новоизграђеној згради у Карађорђевој улици бр. 2, где се налази и данас. Као средња стручна школа наставља образовање младих прво у оквиру једног подручја рада – економија, право и администрација, а касније и другог – трговина, туризам и угоститељство.

 

             У протеклих педесетак година у овој школи је матурирало више од 7.000 ученика разних струка: економске, комерцијалне,  правне, туристичке, угоститељске, трговачке.

            

             У складу са друштвеним променама мењао се и план и програм образовања у школи. Те промене су захтевале осавремењивање наставе, простора где се изводила настава и наставних средстава, тако да у школи данас постоје мултимедијална учионица, два кабинета рачунарства и информатике, два кабинета савремене пословне кореспонденције, кабинети куварства, услуживања, трговинског пословања. Мултимедијална учионица је опремљена компјутерима, скенером и пројектором. Кабинети рачунарства и информатике и савремене пословне коресподенције су у потпуности опремљени рачунарима. Школску зграду од преко 4.000 метара квадратних чине и 20 учионица опште намене, сала за физичко васпитање, библиотека са књижним фондом од 11.000 наслова, наставничка канцеларија и остале просторије. Школско двориште има две целине: прву чине стаза од улаза школе и лепо уређен парк, а друга целина је школски полигон са свлачионицама и трибином.