Место:Ћуприја
Адреса:Карађорђева 57
ПТТ:35230
Општина:Ћуприја
Телефон:035/847-6535
Школска управа:Јагодина
Школски округ:Поморавски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Гимназија
Сајт:https://www.gimnazijacuprija.edu.rs
Први e-mail:gimnazijacuprija@yahoo.com
Други e-mail:
Facebook:

 

ОСНОВНИ ПОДАЦИ О ГИМНАЗИЈИ У ЋУПРИЈИ

 

Ћупријска Гимназија смештена је у центру града.
Школа се налази у спратној згради и има пространо двориште. Укупна површина радног простора износи 2600 м/кв.
У школи постоји опремљен биолошки кабинет, информатички кабинет, кабинет за ликовну уметност, неадекватно опремљени кабинети за физику и хемију, медијатека, школски клуб. Школска библиотека садржи 16.090 библиографских јединица и сваке године се обогаћује.
На крају школске 2007/2008. године укупан број одељења био је 15 са 399 ученика. Наставнички колектив бројао је 40 професора и 2 стручна сарадника. Програмски, кадровски и материјални капацитети школе омогућују школовање око 460 ученика годишње, што је и уобичајена квота редовних ученика, по комплетном и стручно заступљеном програму гимназијског образовања у Србији.

                                             ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

За ранији период нема података да се посебно обележавао било који дан.
Дан школе почео се обележавати тек са променом имена школи 1968. године. Од тада се као Дан школе прослављао 25. мај, зато што је тај Дан Младости повезивао славље младих са рано прекинутом младоћу палих хероја-ученика наше школе.
Са почетком деведесетих година прошлог века престала је прослава овог датума, тако да наколико година није било прославе Дана школе.
Почетком школске 1994/1995. године почело се са припремама за обележавање прославе 85-огодишњице од почетка рада Гимназије. Тада је такође одлучено да се за обележавање Дана школе узме датум 16. април, с обзиром да је тог датума далеке 1909. године стигао Указ Краља Петра првог Карађорђевића да се може у Ћуприји отворити Гимназија. 16. априла 1995. године је у оквиру овог јубилеја одржан богат културно-уметнички програм а целе недеље су одржаване и бројне манифестације. До данас овај датум се обележава као Дан школе.