Место:Црквине
Адреса:Црквине
ПТТ:36321
Општина:Тутин
Телефон:020/572-3050
Школска управа:Краљево
Школски округ:Рашки 2
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://osaleksasanticcrkvine.mojsajt.rs
Први e-mail:asantic@verat-net
Други e-mail:
Facebook:

О школи

crkvine

ОШ. Алекса Шантић“ – Црквине се налази у МЗ.Црквине у општини Тутин. Прва школа у овој МЗ-ци је изграђена још 1933године. Школа је након извесног времена прерасла у једну од већих школа у околини по броју ђака. Због увећаног броја ђака и недостатка просторија 1955 године. Школа се усељава у нову и већу зграду. Како се из године у годину повећавао број ђака и наставника, стекли су се услови за формирање два истурена четвороразредна одељења у Жирчу и Пископовцу. Зграда матичне школе услед дотрајалости се руши 2003 године. На истим темељима 2008 године изграђена је нова школска зграда од 1500 м2 школског и другог простора. У њој има осам савремено опремљених учионица,четири потпуно опремљена кабинета,библиотеку са 6000 хиљада књига. У школском дворишту које је ограђено налазе се терени за мале спортове.

Мисија школе је да подстиче стручно усавршавање наставника за креативан рад уз коришћење адекватних и ефикасних метода у циљу постизања квалитета постигнућа ученика и њиховог целокупног развоја уз партнерске односе,међусобно разумевање и уважавање свих актера у процесу и развијање свести о поштовању људских права као и личној и заједничкој одговорности. Мисија наше школе је такође да подстиче лични развој ученика и наставника, да негује међусобно уважавање и разумевање. Да ствара позитивну климу чиме чинимо да нам се ученици од најмљађих, који долазе из предшколских установа, као и они старији да се осећају сигурно,безбедно,задовољно и срећно.

Визија Школе желимо да постанемо школа у којој ће у сваком одељењу бити позитивна атмосфера, где ће ученици радо долазити јер је настава савремена, ефикасна, квалитетна и прилагођена потребама и интересовању ученика.