Место:Суботица
Адреса:Штросмајерова 3
ПТТ:24000
Општина:Суботица
Телефон:+381 (0) 24 525 672
Школска управа:Сомбор
Школски округ:Севернобачки
Директор:Barlai Edit
Телефон директора:024/553-837
Телефон секретара:+381 (0) 24 553 837
Тип школе:Средња музичка школа
Сајт:http://www.muzickasu.edu.rs
Први e-mail:muzickasu@gmail.com
Други e-mail:racunovodstvo@muzickasu.edu.rs
Facebook:https://www.facebook.com/muzickasu/?fref=ts

Школа данас

Музичка школа – Суботица је државна установа са традицијом дугом 147 година. Чланица је Заједнице музичких и балетских школа Србије, као и Европске уније музичких школа (ЕМУ).

У Школи се настава одвија на основном и средњем нивоу, а похађа је више од 500 основаца и више од 100 средњошколаца. Образовни рад се одвија на српском и мађарском језику, по чему смо јединствени у Републици Србији. Настава општеобразовних предмета за средњошколце се одвија у матичној школи.

Ученици који похађају основну музичку школу, могу да изучавају један од двадесетак понуђених инструмената.

Образовни процес у средњој школи се реализује на 6 образовна профила:

Музички извођач – класична музика, музички сарадник – теоретичар, музички извођач – традиционална музика, музички извођач – џез музика, музички извођач – црквена музика и дизајнер звука. Последња 4 наведена профила смо међу првима увели у наставу 2006. год. Поред наставе инструмената ученици похађају камерну музику, а присутни су и оркестри и хорови у основној и средњој школи.

Током године, поред бројних других, имамо и 4 велика пројекта: обележавање Дана школе, Новогодишњи концерт, Вече камерне музике и матурски концерт. Поред тога перманентно се одржавају ученички концерти, јавни часови стручних већа и концерти класа. Ученици наступају солистички, или као чланови камерних састава, хора и оркестара.

Наступи ученика и наставника су саставни део културног живота града, а успешно сарађујемо са музичким школама из околних места, земље и региона.

Ученици Музичке школе – Суботица, сваке године, успешно учествују на Републичком такмичењу освајајући бројне награде и признања. Присутни смо и на многим другим такмичењима у земљи.

Наша Школа је главни носилац музичког образовања у Суботици и обликовања музичког укуса млађе генерације, а изнедрила је велики број познатих уметника, као и познавалаца и љубитеља музике. Из редова наших професора и ученика састављена је и Суботичка филхармонија.

Развијена концертна делатност, стручни наставници и успеси на такмичењима које постижу наши ученици, су кључни чинилац музичког живота Града Суботице и наше општине.

Богата прошлост и дуга традиција Музичке школе – Суботица нас обавезује да негујемо и обогаћујемо музички живот како у својој средини, тако и шире.