Место:Кљајићево
Адреса:Иве Лоле Рибара 51
ПТТ:25221
Општина:Сомбор
Телефон:025/852-026
Школска управа:Сомбор
Школски округ:Западнобачки
Директор:Бранка Вулетић
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.osnikolatesla.edu.rs
Први e-mail:so.n.tesla@neobee.net
Други e-mail:
Facebook:https://www.facebook.com/-----436282213156237/?fref=ts

ОСНОВНА ШКОЛА „NIKOLA TESLA“ – KLJAJIĆEVO

 

Место: Кљајићево

Општина : Sombor

Адреса: Иве Лоле Рибара 51,

             25221 Кљајићево

Телефон: 025/852-026

Телефакс: 025/852-026

Е-маил: со.н.тесла@необее.нет  

 

 
 

Школа у Кљајићеву датира од 1946. године.  Назив Никола Тесла добила је 1948. године одлуком школских власти. Школа поседује две физички одвојене зграде. Зграда у којој се одвија предметна настава је изграђена 1912., а зграда за нижа одељења је саграђена 1962. године. Највећи број ученика школа је забележила 1947. године и износио је 1368 ученика, 1951. 1342 ученика и од тада је број ученика стално у опадању да би данас износио свега 400 ученика. И поред тога спадамо у највећу сеоску школу у општини. 15. мај школа прославља као Дан школе. Ову прославу традиционално обележавамо сваке године када се окупљају сви бивши и садашњи радници школе. Из ове школе потекли су многи признати стручњаци из разних области науке који су поштовани чланови нашег друштва. Овакав тренд школа настоји да одржи и даље улажући у стручно усавршавање свог наставног кадра и побољшање услова за рад и боравак ученика.

 

ДИРЕКТОР

Име и презиме: Милица Вуканић

Телефон: 025/852-026

Е-маил: со.н.тесла@необее.нет

Биографија:

Рођена 04.08.1948. године у Кљајићеву. Од своје 15-те године опредељена за занимање учитеља. Средњу учитељску школу завршила у Сомбору, а Природно-матемачки факултет, катедра за географију у Новом Саду. Укупан стаж 29 година, а на месту директора школе од 2000. У наставном раду се истакла као професор са врхунским резултатима, а као директор школе је много урадила на реконструкцији школских објеката и подизању квалитета наставе.

 

ШКОЛСКИ ОДБОР:

Председник школског одбора: Станица Кљајић

Телефон: 025/852-778

Е-маил:

Остали чланови школског одбора: Душанка Хајдин, Тања Зинаја, Радомирка Жижа, Раде Габрић, Мирјана Боснић, Жељко Девић, Никола Миљановић и Бранко Вуковић.

Језичка структура:

Наставни језици: српски jezik

Материњи језик са елементима националне културе:

Страни језици: Енглески језик

ОСТАЛИ ПОДАЦИ О ШКОЛИ

Школе у земљи са којима сарађује:

  • ОШ „Иван Горан Ковачић“ – Станишић

  • ОШ „Мирослав Антић“ – Чонопља

  • ОШ „Киш Ференц“ – Телечка

Школе у иностранству са којима сарађује:

Програми и пројекти у току: У току су интерни програми које реализујемо са ученицима и родитељима ученика

Специфичности:

Највећа сеоска школа у општини. Настава се одвија у физички две одвојене зграде, имамо две зборнице. Ово представља проблем за материјално-техничко одржавање и међусобну комуникацију. Као сеоска школа сваке године имамо запажене резултате на такмичењима из научних области и спортских дисциплина. Највећа вредност школе су наши ученици који и након завршеног основног образовања настављају са својим успесима у даљем школовању.