Место:Глогоњ
Адреса:Трг маршала Тита 8
ПТТ:26202
Општина:Панчево
Телефон:013/627-030
Школска управа:Зрењанин
Школски округ:Јужнобанатски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.4oktobar.edu.rs
Први e-mail:info@4.oktobar.edu.rs
Други e-mail:
Facebook:

Наша, глогоњска Основна школа „4. октобар“ налази се на северу панчевачке општине и једна је од 22 основне школе на подручју Панчева. Као што је и наше насељено место мало, има око 3500 становника и школа је мала. – има нас око 250.

За разлику од свих других школа које су веома сличне грађевине наша школа се у много чему разликује. Имамо, чак, три зграде, такозвану стару школу, нову школу и забавиште. Близу је реке Тамиш а од корита реке дели нас прелепе глогоњске шуме и вијугави одбрамбени насип. Оно чиме смо додатно поносни је чињеница да су око нас чувени глогоњски повртњаци. А одмах поред школе велики прелепи парк.

Стара школа потиче из давнина, краја 19. века. Била је касарна у време Аустроугара, а после Другог светског рата седиште локалне власти. Данас је ми користимо. Ту су савремени кабинети са рачунарском опремом. Ту је музички кабинет са старим пианином, библиотека, кабинет српског језика и школска управа. У новој школи су преостали кабинети, а забавиште спада у најуређеније у околини. Иако смо мали имамо по један В и ВИ разред, а два ВИИ и два ВИИИ разреда, постижемо одличне резултате на бројним такмичењима. Наши свршени осмаци спадају у боље и у најбоље у средњим школама Панчева и Београда.

За Глогоњ наша школа представља центар готово свих збивања, нарочито викендом када се на нашим спортским теренима одвијају бројни спортски сусрети.