Место:Оџаци
Адреса:Васе Пелагића 60
ПТТ:25250
Општина:Оџаци
Телефон:025/574-2361
Школска управа:Сомбор
Школски округ:Западнобачки
Директор:Данијела Ћулибрк
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://brodzaci.weebly.com/
Први e-mail:os.brodzaci@gmail.com
Други e-mail:
Facebook:https://www.facebook.com/groups/brodzaci/?fref=ts
Основна школа “ Бранко Радичевић“ налази се у улици Васе Пелагића број 60
у Оџацима.

                        Школа је почела са радом 1986. године.
                        За организацију целокупног образовно-васпитног рада школе користи се школска зграда површине 4.199 m2, спортски терени , двориште и парк , што укупно износи 4 ha 8 a 56 m2.
                        У оквиру зграде налазе се две учионице са пратећим просторијама које користи дечији вртић “ Полетарац “ , као и две просторије у којима се налази стоматолошка ординација.
                       Настава се реализује у 5 учионица за ниже разреде, 2 специјализоване учионице ( српски језик и математика ), 6 кабинета, 1 компјутерској учионици , фоно-лабораторији , учионицама за продужени и целодневни боравак, радионици и фискултурној сали. 
                      Информатички кабинет је у оквиру пројекта „Дигитална школа“ опремљен са 30 нових рачунара.
                      Библиотека је опремљена са преко 6500 наслова.
Школа има своју кухињу,као и трпезарију са 18 мањих и 18 већих столова где ужинају деца.
Целодневни боравак ради!
среда, 11 септембар 2013 
Забележено у Основној школи ,,Бранко Радичевић’’. Невенка Галовић Карановић: -Иако смо добили низ похвала за амбијент у ком је смештена наша установа, за мене је он доста специфичан, чак бих се усудила да кажем и ризичан.Основна школа ,,Бранко Радичевић” у Оџацима, са око 300 ученика и 48 запослених, постиже запажене резултате на васпитном и образовном плану, али и у ваннаставним активностима. Упркос хроничној беспарици и сијасету других отежавајућих околности, оџачка основна образовна установа, која се с пуним правом може сврстати у ред најлепших и најфункционалнијих школа у Србији, не само да успева да ,,одржи” корак са онима из развијенијих центара, него у много чему и предњачи. Оно што други немају, бар кад је реч о општини Оџаци, од понедељка, 09.09.2013. заживело је у ,,Радичевићу’’. Реч је о целодневном боравку, у коме ће у току радних дана, од 7 до 17 сати, моћи да бораве ученици 1,2,3 и 4. разреда. Након одобрења која су прибавили од многобројних комисија, од просветне, санитарне, па све до оне из Школске управе, које су дале ,,зелено светло”, оценивши највишом оценом оно што су видели у ОШ ,,Бранко Радичевић “, у ишчекивању су  и званичног одговора Министарства финансија.

По речима директорице Галовић Карановић, предности целодневног боравка, које је побудило велико интересовање родитеља,  вишеструке су. Оно што је најважније, уместо бака и дека, са децом чији родитељи  одлуче да користе услуге које пружа целодневни боравак, радиће учитељице које ће бити у сталној координацији и договору са наставним особљем из редовних школских активности .За полазнике целодневног боравка који ће своје књиге кући носити само за дане викенда, осим доручка, ручка и ужине, обезбеђен и низ других погодности и активности..