Место:Степановићево
Адреса:Војводе Путника 6
ПТТ:21212
Општина:Нови Сад
Телефон:021/717-055
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.osaleksasantic.rs
Први e-mail:
Други e-mail:
Facebook:

О пколи

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Основна школа “Алекса Шантић” налази се на територији Месне заједнице Степановићево, општина Нови Сад. Село се налази 25кm од Новог Сада. Настанак села везује се за насељавање  ратних добровољаца током 1921. године из Херцеговине, Лике и Босне.

Основна школа „Алекса Шантић“ основана је 1921 године. Садашња зграда је изграђена 1940. године и почела је са радом 1942. године. Школа је у почетку била четворогодишња, да би 1953. године прерасла у осмогодишњу основну школу.

Локална заједница улаже напоре да се младима омогуће разноврсни културно-уметнички и спортско-рекреативни садржаји. У селу постоји спортско друштво “Омладинац“ у чијем саставу се  налазе фудбалски и џудо клуб који обухватају поред ученика наше школе и остале младе из села. Као чланови џудо клуба ученици наше школе освојили су многа савезна и међународна признања. Ово друштво носилац је разних спортских манифестација. Поред тога ученици су укључени у рад КУД “Степино коло“ већ од предшколског узраста са којим учествују на међународним такмичењима. У селу успешно ради библиотека, огранак Градске библиотеке, у којој се одржавају и разне тематске изложбе. Мајке наших бивших и садашњих ученика као чланице удружења “Лазарице“ својим кулинарским умећима и рукотворинама улепшавају све значајније манифестације у школи и ван ње.

Школа се налази у самом центру Степановићева.