Место:Нови Сад
Адреса:Гундулићева 9
ПТТ:21101
Општина:Нови Сад
Телефон:021/552-033
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.gundulic.edu.rs
Први e-mail:gundulic@gundulic.edu.rs
Други e-mail:
Facebook:

О нама

Основна школа „Иван Гундулић” у језгру је најстаријег дела Новог Сада – Подбаре, у истоименој улици која је понела име славног дубровачког песника слободе из XVII века.

Наша школа има два срца – једно је у Новом Саду, у Гундулићевој 9, а друго у центру Ченеја, где су нам смештена издвојена одељења. Ченеј је 15 километара удаљен од града те наши наставници свакодневно путују. Рад им је олакшан од новембра 2002. године, када је модерна школска зграда никла на месту старе заслугом Извршног одбора града Новог Сада, који је прибавио средства за изградњу дуго прижељкиваног објекта. Одушевљење ченејских наставника, ученика и родитеља је огромно. Нарочито смо задовољни због осмеха на лицима својих ђака јер заиста заслужују најбоље.

Нови објекат има око 800 m2, два кабинета и четири учионице, зборницу, канцеларије, библиотеку… све што је потребно да се реализује савремена настава. Ту, наравно, није крај јер је много посла на опремању кабинета и модернизацији наставног процеса пред нама. Оно што је ипак дуго недостајало и осујећивало квалитет физичке активности наших малишана јесте модерно опремљена фискултурна сала, која је, након много уложене упорности и залагања, пре две године коначно угледала светлост дана.

Настава се изводи на српском језику, али је организована и настава матерњег језика за оне којима је српски нематерњи. Од страних језика, наша школа определила се за енглески и немачки. Поред редовне наставе, организоване су допунска и додатна, као и факултативна и изборна, у складу с Планом и програмом који се доноси на почетку сваке школске године. Ученици се слободно опредељују између веронауке и грађанског васпитања, док старији разреди савладавају основе информатике и рачунарства. Веома су активне разноврсне секције, као и школски хор, оркестар, Дечји савез, Црвени крст и друге организације у којима ученици могу да искажу и даље развију своје способности.

Родитељима који немају могућности да буду са својом децом пре и после наставе школа је изашла у сусрет и организовала рад продуженог боравка, који поред чувања деце пружа и стручни надзор над њима, праћење њиховог напредовања у стицању знања и социјализације, што је нарочито важно у првим годинама школовања. Ученицима је омогућено и да се хране у школи. У нашој кухињи за ученике из боравка припремају се три оброка – доручак, ужина и ручак, док је за све остале обезбеђена ужина.