Место:Бегеч
Адреса:Краља Петра I 36
ПТТ:21411
Општина:Нови Сад
Телефон:021/898-009
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.veljkopetrovic.edu.rs
Први e-mail:begso@open.telekom.rs
Други e-mail:
Facebook:

Основна школа ‘Вељко Петровић’ Бегеч налази се у улици Краља Петра бр. 36. Настава се одвија у две смене: у једној су ученици 1-4 разреда а у другој ученици 5-8 разреда. Укупан број ученика на почетку школске године био је 275. Наставу реализује 28 наставника и стручних сарадника од којих је 24 с високом стручном спремом.
У школи су организовани и примерени изборни предмети средини у и могућностима у којима школа делује (информатика и производња цвећа и украсног грмља, шибља и дрвећа) и различите врсте слободних активности. Изузетне резултате редовно постижу ученици у оквиру школе аранжирања цвећа. Ове године освојили су треће место а 2003. прво.
Изградњом фискултурне сале 2005. године посебна пажња је посвећена спортским садржајима негујући стони тенис, одбојку, кошарку, мали фудбал. Од масовних такмичења учествовали смо у Новосадском маратону и Кросу РТС-а. Први пут је и група младих географа учествовала на Планинарском Фрушкогорском маратону.
Ученици нижих разреда су ове школске године гледали четири квалитетне представе у Српском народном позоришту и Позоришту младих. Импозантан је податак о броју од преко 450 ученика, или у процентима преко 80% од броја ученика у нижим разредима.