Место:Кикинда
Адреса:Краља Петра I 63
ПТТ:23300
Општина:Кикинда
Телефон:023/040-0390
Школска управа:Зрењанин
Школски округ:Севернобанатски
Директор:Јелена Крвопић
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.jovanpopovicki.edu.rs
Први e-mail:jpskola@yubc.net
Други e-mail:jovanpopovicki.edu.rs
Facebook:facebook.com/osjovanpopovic.kikinda

ОСНОВНА ШКОЛА „ЈОВАН  ПОПОВИЋ“ – KIKINDA

 

Место: Кикинда

Општина : Kikinda

Адреса:  Краља Петра И 63

              23300 Кикинда

Телефон: 0230/ 400 – 390

Телефакс: 0230 /27 – 363

е-маил:  јпскола@yубц.нет

Wеб :

Надомак срца града, у једној од главних улица, на месту некадашње руске гимназије, налази се Основна школа „Јован Поповић“. Наша школа, основана 1950. године, била је прва осмогодишња школа у Кикинди и носи име Јована Поповића, књижевника и револуционара рођеног овде, у Кикинди. Шездесетих година школа броји преко 1000 ђака, деведесетих има око 700, а данас преко 400 ученика распоређених у 21 одељење. За изузетне резултате у образовно-васпитној и друштвеној делатности, наша школа је награђена: 1976. године – Октобарска награда Скупштине општине Кикинде за организацију летовања ученика у свом летовалишту у Стобречу, 1995. године – Новембарска награда општине за успешну организацију образовно-васпитног рада и унапређење наставног процеса. Од 1976. године наша школа је учествовала, са још седам основних школа, на сусретима „Братство-јединство“ у Крушевцу, Кикинди, Сувој Реци, Цетињу, Битољу, Травнику, Вараждину и Вранском. На основу договора основних школа које носе име песника и револуционара Јована Поповића усвојена је ПОВЕЉА о трајној вишестраној сарадњи Основних школа Јован Поповић. Школе потписнице ове Повеље су из Београда, Инђије, Крагујевца, Крушевца, Лескове, Новог Сада, Обреновца, Сремске Митовице, Чоке и Кикинде. Први сусрет одржан је у Кикинди 1985. године.

ДИРЕКТОР

Име и презиме: Драгана Радак

Телефон: 0230/ 400 – 390

е-маил: јпскола@yубц.нет   

Биографија:

По занимању професор физичког васпитања. У школи ради од 1987. године, а посао директора школе обавља од 2002. године. Дугогодишњи спортски радник у области пливања. Координатор за школски спорт Севернобанатског округа у оквиру Савеза за школски спорт и олимпијско васпитање Србије.

ШКОЛСКИ ОДБОР:

председник школског одбора: Зорана Завишић

телефон: 0230/ 33 – 669

е-маил:

остали чланови школског одбора: Ивана Ашкић, Рената Вујадинов, Љиљана Пиперски, Анкица Ћојановић, Светозар Рељин, Радован Кокот, Владимир Глушица и Гордана Ћаћић.                                                 

Језичка структура:

Наставни језици: српски jezik

Материњи језик са елементима националне културе: ромски језик

Страни језици: енглески и немачки jezik

ОСТАЛИ ПОДАЦИ О ШКОЛИ

школе у земљи са којима сарађује:

школе у иностранству са којима сарађује:

пrogrami i projekti u toku:

Специфичности:

Наставни кадар је стручно заступљен у високом проценту: 11 учитеља, 22 наставника и два стручна сарадника (нестручно ове школске године музичка култура са 14 часова недељно, физика са 16 часова недељно и математика са 8 часова недељно). У школи се као изборни предмет реализује ромски језик са елементима националне културе. Ово је једина школа у општини у којој је организована гимнастичка секција и ученици наше школе, чланови гимнастичке секције већ традиционално остварују пласман на републичким такмичењима. Традиционално обележавамо Дан школе организовањем радионица различитог типа у којима заједно учествују ученици, наставници и родитељи, а „најслађа“ радионица увек буде „Мамина кујна“. Издајемо школски лист „Јовине новине“.