Место:Кикинда
Адреса:Београдска 8
ПТТ:23300
Општина:Кикинда
Телефон:023/042-3520
Школска управа:Зрењанин
Школски округ:Севернобанатски
Директор:Тихомир Фаркаш
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.oszarkoki.edu.rs/
Први e-mail:oszarko@open.telekom.rs
Други e-mail:kizzos.med@gmail.com
Facebook:https://www.facebook.com/OS-ZARKO-ZRENJANIN-KIKINDA-111280628882718/?fref=ts

Настава школе у природи може да се организује за ученике од И д о ИВ разреда у трајању од 5 наставних дана, за она одељења где се определило најмање 80% родитеља.

Школа организује конплексне екскурзије за ученике од В до ВИИИ разреда. При организовању екскурзија водиће се рачуна да број дана буде примеран узрасту ученика, као и о материјалном стању родитеља.

Циљеви и задаци екскурзија морају бити дефинисани како би се на основу њих, уз помоћ агенција саставио програм.

Школа организује екскурзије које имају карактер наставе. Циљ им је да ученици упознају ближу и ширу околину, завичај, домовину. Екскурзије треба да развију способност посматрања, запажања и схватања географских појава и појмова. Циљ им је да допринесу васпитању у духу патриотизма познавању природних лепота земље, природних богатстава, и услова живота и рада наших људи, као и културно уметничке споменике и др.

Да би се екскурзија организовала требало би њоме да буду обухваћени сви ученици одељења. Екскурзија ће се организовати ако се на родитељском састанку најмање 70% родитеља ученика у разреду писмено изјасни да ће ученик ићи на екскурзију. Ако је број пријављених ученика мањи од 70% екскурзија се не може извести за исти разред.

По повратку са екскурзије вода пута подноси извештај директору школе и наставничком већу о реализацији екскурзије. Извештај о екскурзији директор саопштава на Савету родитеља, а одељенски старешина на родитељском састанку.