Место:Бечеј
Адреса:Браће Тан 1
ПТТ:21220
Општина:Бечеј
Телефон:021/691-6581
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:Ковачев Гордана
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://www.ets-becej.edu.rs
Први e-mail:info@ets-becej.edu.rs
Други e-mail:
Facebook:https://www.facebook.com/Ekonomsko-trgovinska-skola-Becej-235198396516190/?fref=ts

Корени Економско – трговинске школе датирају од 1948. године, када је у основана Државна трговачка академија, као четврта школа тог типа у Бачкој. Ученика је било мало, а били су различитог узраста и различитог претходно стеченог образовања. Године „детињства“ наше школе протекле су у трагању за будућим идентитетом, колико у програмском и статусном, толико и у просторном смислу. Најзад, од 1951. године Економска школа добија простор – зграду коју и данас користи.

У наредних педесетак година кроз њу су прошле хиљаде ученика и стотине предавача. Међу њима је било и оних чије је деловање прерасло локалне оквире. Промене у друштву, промене у називу школе, разне (зло)срећне реформе, на различите начине су обележиле те године. Наш бродић је, у складу са њима или упркос њима, некако успевао да одржи прави курс и стигне, најзад, у своју луку.

Данас, после шест деценија постојања, показујемо ново, савремено лице, у старинском раму. И намеравамо да га и убудуће дотерујемо. Наше учионице тренутно испуњава око 850 ученика, распоређених у 34 одељења, а настава се одвија на српском и на мађарском језику. Истина, хронично болујемо од недостатка простора, па десетак одељења поподневне смене користи учионице у згради локалне Гимназије. Можда ћемо и то ускоро решити. За образовање и васпитање наших ученика брине стотинак предавача, а за њихове друге потребе административно и помоћно особље.

За све ученике опремљено је неколико информатичких кабинета, канцеларија – бироа, кабинет за стране језике, затим кабинет за обуку трговаца, конобара, кувара и посластичара. Поред тога, школа има своју библиотеку, солидног књижног фонда, на оба наставна језика, као и школске новине.

Захваљујући предусловима, Економско – трговинска школа је 2003. године, као једна од осамнаест школа у Републици Србији, уз помоћ немачке Организације за техничку сарадњу (ГТЗ), ушла у пилот програм и отворила одељења за потпуно нови смер – пословни администратор. Наредне године отвара се и смер финансијски администратор. Те године наша школа је била једина у Војводини која је уписала ученике, пословне администраторе, са наставом на мађарском језику. Од 2007. године отворено је и одељење за образовање службеника у осигурању.