Место:Бачка Паланка
Адреса:Трг братства јединства 23
ПТТ:21400
Општина:Бачка Паланка
Телефон:021/751-235
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:Тамара Антић
Телефон директора:+381(21) 6041-791
Телефон секретара:
Тип школе:Гимназија
Сајт:http://www.gimnazijabp.edu.rs/
Први e-mail:rade@gimnazijabp.edu.rs
Други e-mail:gimbap@eunet.rs
Facebook:https://www.facebook.com/gimbp/?fref=ts
skola1Гимназија у Бачкој Паланци је основана јануара 1945. године. као непотпуна мешовита гимназија. 1948. године добија назив потпуна мешовита гимназија. Године 1975. се трансформише у Центар за средње усмерено образовање и васпитање радника у друштвеним делатностима, 1 1990. године одлуком Министарства просвете Републике Србије постаје гимназија општег смера.
Гимназија је прва средња школа у нашој Општини. До данас, ова школа је образовала хиљаде ученика, који су успешно завршили факултете, магистратуре и докторске студије. У нашој средини, републици и иностранству много је лекара, инжењера, професора, адвоката, доктора наука који су завршили нашу Гимназију.

Ученици наше Гимназије су били Доктор атомске физике, познати светски стручњак Милан Курепа, Доктор математике професор Бакмаз Миодраг. Наставу у школи је изводило преко 200 професора. Данас Гимназија има 576 ученика у 20 одељења и 40 професора.skola2Настава је стручно заступљена, сви професори су са VII степеном стручне спреме, а има и један магистар. У школи се као страни језици уче: руски, енглески и немачки. Факултативно се слуша словачки. Настава информатике је заступљена у свим разредима и изводи се у одговарајућим кабинетима. Број ученика путника је око 32%, који путују на релацији од 5 – 45 км.