Место:Бачка Паланка
Адреса:Kраља Петра I 2
ПТТ:21400
Општина:Бачка Паланка
Телефон:021/604-1472
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://www.9maj.rs
Први e-mail:info@9maj.rs
Други e-mail:
Facebook:

Техничка школа «9. мај» се налази у строгом центру Бачке Паланке. Смештена је у три зграде које су у непосредној близини једна друге.

Данашња Техничка школа је настала интеграцијом двеју стручних школа – Школе ученика у привреди «Светозар Марковић» и Техничке машинске школе, 1961. године. Данашњи назив: Техничка школа «9. мај», добила је 1994. Датум у називу школе обележава дан победе над фашизмом у Другом светском рату.

Школа покрива подручја рада електротехнику и машинство и обраду метала. У њој се школују ученици у четворогодишњем и трогодишњем трајању.

Поред класичних , у школи постоје и најмодернија занимања, која се заснивају на раду рачунара, а планирамо увођење огледних смерова.

Школа ради у две смене.

Наша школа држи корак са временом и у погледу опремања простора за учење. Поред класичних 17 учионица опште намене од којих је неколико опремљено видео пројекторима, телевизорима, музичким линијама, рачунарима и графоскопима, имамо и 3 најмодернија кабинета за информатику, савремену мултимедијалну учионицу – рачунарски кабинет, 4 лабораторије за електронику , 4 радионице за електротехничку струку, 5 радионица за машинску струку, богато опремљену библиотеку са преко 14500 књига која служи и као читаоница.

На такмичењима у организацији Министарства просвете Републике Србије наши ученици су по резултатима често у првој трећини најбољих, а доказали су се и у проналазаштву и то као освајачи златних медаља.

Школске 2008/09 је уписано 588 ученика у 25 одељења.

Директор школе је Стеван Козомора.