Место:Апатин
Адреса:Блок 112 бб
ПТТ:25260
Општина:Апатин
Телефон:025/773-211
Школска управа:Сомбор
Школски округ:Западнобачки
Директор:Зоран Станковић
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://gradedu.net
Први e-mail:info@gradedu.net
Други e-mail:
Facebook:

Средња грађевинска и дрвопрерађивачка стручна школа из Апатина је школа са дугом и богатом традицијом. Регионалног је значаја и образује кадрове за за привреде општина Апатин, Сомбор, Оџаци, Кула, као и шире. Основна функција школе је да образује и васпитава младе генерације које, по завршетку школовања, што пре треба да се укључе у производне процесе и у рад привреде, јер се углавном ради о дефицитарним занимањима.

Pogled na školsku zgradu

Укупан школски простор износи 1 ха 16 ари и 68 м2. Na tom prostoru, koji se nalazi u центру града, smešteni su školski objekti.

Зграда школе је новије градње, са два спрата. У њој се налази 17 учионица са припремним просторијама. Учионице су добро опремљене и хигијенски изузетно одрџаване, како би боравак у школи ученицима био што пријатнији.

 

Detalj iz kabineta za Računarstvo i informatiku

У приземљу зграде налази се школска библиотека, a na prvom spratu zbornica i prostorije uprave škole.

Detalj iz školske biblioteke

Са школском зградом повезана је фискултурна сала sa svlačionicom i kupatilima.

Уз фискултурну салу смештен је објекат у чијем приземљу се налази радионица за столаре и механичаре. Tu je i objekat površine 150 m2 koji sludži kao радионичарски простор za obuku učenika грађевинске струке.

 

У оквиру школског комплекса налати се и новоизграђена радионица za stolare i tapetare – dekoratere, sa 300 m2 radioničarskog prostora.

Detalj iz nove školske radionice

У преосталом делу смештени су спортски терени: рукометно, кошаркашко, одбојкашко i тениско игралиште, скакалиште у вис и даљ, te бацалиште за куглу.

Školski teniski teren

Преостали део школског комплекса заузимају изузетно уређене зелене површине i школски расадник namenjen praktičnom usavršavanju učenika smera tehničar pejzažne arhitekture.