Место:Београд
Адреса:Управа - Митрополита Петра 8, Школа - Војводе Миленка 33
ПТТ:11060
Општина:Палилула
Телефон:011/276-3040
Школска управа:Београд
Школски округ:Град Београд
Директор:Милован Миловић
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Специјална школа
Сајт:http://www.skolabracastamenkovic.edu.rs
Први e-mail:soobras@eunet.rs
Други e-mail:
Facebook:

Школа „Браћа Стаменковић“ делује од 1958 год. Претеча ове школе је од 1952.године. Претходница школе су ШООО“Стари Град“ и ШООО“Палилиула“.

ШООО“Браћа Стаменковић“ као део НУ „Браћа Стаменковић“ основана је 1968.год,а интеграцијом са ШООО“Стари Град“(раније) и ШООО“Палилиула“(1979.) школа је у једном тренутку достигла обим од 130 одељења са пунктовима и изван Београда.               Најудаљенији пункт функционисао је у Фочи.

Друштвене промене утицале су на смањење броја одељења, а ратови из последње деценије XX века из темеља су променили састав полазника.Одрасли су, до данас остали у занемариво малом проценту, полазници ових школа па и наше Школе. Претежан број од 90-тих година прошлог века до данас су прерасли основци . И један и други тренд су последица ратова, растућег сиромаштва и све тежих породичних прилика.

До 2001.год. постојала је тенденција смањења броја одељења и полазника да би од тог периода број полазника стално растао тако да Школа у последње две школске године има између 32-33 одељења са 550-600 полазника.

Школа има традицију којом се може похвалити. Наставни и стручни кадар Школе је одувек био на таквом нивоу да је школа била једна од најзначајнијих институција овог типа у нашој земљи.