Место:Београд
Адреса:Здравка Челара 16
ПТТ:11000
Општина:Палилула
Телефон:011/329-0334
Школска управа:Београд
Школски округ:Град Београд
Директор:Миленко Поповић
Телефон директора:011-3290-334
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:https://www.pttskola.edu.rs
Први e-mail:srednjatehnicka@pttskola.edu.rs
Други e-mail:organizator@pttskola.edu.rs
Facebook:

Историјат

Школа постоји од 1961. године, када је Одлуком Управног одбора Заједнице ПТТ предузећа основан Школски ПТТ центар у чијем саставу је и Средња техничка ПТТ школа била све до 16. јануара 2003. године, када је Одлуком Владе Републике Србије издвојена као самостална установа. Прва генерација редовних ученика уписана је 1961/62 године. Од тада до данас, диплому наше школе и стручно образовање понело је 10.000 младих људи. Идући у корак са временом, школа је начинила крупне квалитативне и квантитативне, просторне и програмске промене, да би и данас задржала примат у образовању људских ресурса за потребе Телекома, Поште, банака и одговарајућих приватних компанија.

Данас

Данас смо лидери у образовању и стручном оспособљавању кадрова у области ПТТ саобраћаја и телекомуникација. Наша школа је место где ћете стећи диплому која Вам отвара пут ка атрактивним занимањима: рад у ПТТ-у, области телекомуникација, мобилне телефоније, банкарско-финансијском сектору.

Мисија

Наша мисија је да стварамо кадрове који су високо конкурентни и стручно оспособљени за рад у ПТТ саобраћају и области телекомуникација, јер смо школа која има најсавременију наставу. Наша мисија је и да се ученици у школи осећају добро и задовољно и да нам они буду најбоља препорука и зато негујемо и разноврсне културне, спортске и друге ваннаставне активности.

Визија

Желимо да брендирамо нашу школу као модерну и перспективну школу, лидера у образовању кадрова за поштанско-банкарски сектор и област телекомуникација. Хоћемо у наредном периоду да интеивирамо рад на промоцији наше школе. Желимо да нашу школу уписују најбољи ђаци!