Место:Чајетина
Адреса:Сердара Мићића 5
ПТТ:31310
Општина:Чајетина
Телефон:031/383-1184
Школска управа:Ужице
Школски округ:Златиборски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://srednjaskolacajetina.edu.rs
Први e-mail:srednaskolcaj@ptt.rs
Други e-mail:
Facebook:

Угоститељско – туристицка школа у Цајетини је једина средња школа на подруцју ове општине.

Уценици се школују за трогодишња и цетворогодишња занимања.

Одлицан географски положај Цајетине тј. близина Златибора представља велику предност за ову средину и оправдава постојање наше школе. Златибор као један од највецих туристицких центара у земљи не може без струцних кадрова које обезбедује наша школа.

Школа је отворена школске 1997/1998 године. Заједницким напором СО Цајетине, МЗ усмереног образовања и васпитања Региона, Месне заједнице и радних организација изграђена је функционална школска зграда монтажног типа са 13 уционица и пратецим просторијама површине 1130 метара квадратних. Заједничким напором поменутих установа, као и уз обилату финансијску помоћ Земљорадничке задруге из Љубиша, изграђена је фискултурна дворана, чиме су створени услови за извођење наставе физичког васпитања. Изградња дворане је такође допринела и задовољавању потреба грађана Општине за физичком културом и рекреацијом.

Opremljenost škole potrebnim priborima za izvođenje nastave je na visokom nivou, budući da učenici, kao i kolektiv škole vode računa o održavanju istih.