Место:Голубинци
Адреса:Путиначка 1
ПТТ:22308
Општина:Стара Пазова
Телефон:022/381-814
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Сремски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://starapazova.org.rs/sr/opstina-stara-pazova/obrazovanje/osnovne-skole/214-%D0%9E%D0%A8-23-%D0%
Први e-mail:sm.skolagolubinci@neobee.net
Други e-mail:
Facebook:

Место: Голубинци

Општина : Стара Пазова

 

Адреса:  Путиначка 1

 22308 Голубинци

 

Телефон: 022/ 381- 846

Телефакс: 022/ 381- 814

е-маил: sm.skolagolubinci@neobee.net

Wеб :

Школа се први пут спомиње 1758. године, као прва српска вероисповедна школа, а први учитељ је  свештеник Јоаким Аћим Николић. Детаљних података о овој школи нема све до 1770. године, када је у Голубинцима устројена Православна тривијална школа у оквиру Војне границе. Зграда ове школе је сачувана до данас, и у њој се сада налази библиотека „Дамјан Прерадовић“ и Дом пеионера. Напорима немачких и хрватских породица отворена је и немачка основна школа 1827. године. По исељењу Немаца, после укидања Војне границе, ова школа је наставила да ради као Хрватска пучка школа. Овакво одвајање школа остало је све до завршетка Првог светског рата. Школа има сачуван Летопис ове школе. Године 1888. напорима мештана и општине сазидана је школска зграда од тврдог материјала, у то време једна од две такве у Војводини. Школа је отворена 13. новембра 1888. године, Од тада су српска и хрватска деца ишла у исту зграду, с тим што су одељења и даље била подељена, три учионице за српску и две за хрватску децу. Тек после Другог светског рата извршено је обједињење ове две школе, када је укинута и веронаука. Од тада су деца обе вероисповести ишла у исти разред. Од 1992. године. ова зграда није у функцији. Године 1964. сазидана је нова школска зграда са 8 учионица, зборницом и канцеларијама. Сада су ту смештени ученици нижих разреда. Године 1992. усељена је нова школска зграда која чини целину са зградом из 1964. године. У њој је 10 кабинета, канцеларије и предшколско одељење, које ради у саставу ПУ „Полетарац“ из Старе Пазове.

ДИРЕКТОР

 

Име и презиме: Милорад Босанчић

Телефон: 022/ 381- 814

е-маил: sm.skolagolubinci@neobee.net

Биографија:

Рођен 25. 12. 1955. године у Земуну. Основну школу завршио је у Голубинцима, а Гимназију у Старој Пазови. Дипломирао на Факултету физичке културе у Новом Саду 10. 01.1984. године и стекао звање професора физичког васпитања – дипломирани тренер фудбала. Радио у Рекреативном центру на Кошутњаку, Центру за образовање и васпитање средњег ступња “Братство-јединство” Чока, Основној школи “Никола Тесла” Нови Бановци, Основној школи “Слободан Бајић Паја” Пећинци и Основној школи “23. октобар” Голубинци где ради као директор од 2002. године.

ШКОЛСКИ ОДБОР:

председник школског одбора: Слободан Вукобрадовић

телефон: 063/ 507- 325

е-маил:

остали чланови школског одбора: Горан Вукобрадовић, Ђорђе Буђановчанин, Мирјана Пешић, Анкица Попов, Весна Сурдучки, Бранка Бељин, Славица Галечић и Јово Угарковић.                                                   

Језичка структура:

Наставни језици: српски jezik

Материњи језик са елементима националне културе: 

Страни језици: енглески и француски jezik

 

ОСТАЛИ ПОДАЦИ О ШКОЛИ

школе у земљи са којима сарађује:

  • Школа сарађује са свим основним и средњим школама у општини.

школе у иностранству са којима сарађује:

Специфичности:

 Ми смо сеоска школа која ради у вишенационалној средини, једна од ретких која ради у једној смени, са доста просторног капацитета. У нашој средини негује се фолклор и културна баштина, као и спортске активности, а све захваљујући кадровским и материјалним ресурсима.