Место:Каравуково
Адреса:Жарка Зрењанина 90
ПТТ:25255
Општина:Оџаци
Телефон:025/762-095
Школска управа:Сомбор
Школски округ:Западнобачки
Директор:Владимир Станчић
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.oskolakaravukovo.weebly.com
Први e-mail:so.kasko@neobee.net
Други e-mail:os.bskaravukovo@gmail.com
Facebook:

ОСНОВНА ШКОЛА „BORA STANKOVIĆ“ – KARAVUKOVO

 

Место: Каравуково

Општина : Odžaci

Адреса: Жарка Зрењанина бр.90

             25255 Каравуково

Телефон: 025/762-095

Телефакс: 025/762-095

Е-маил: со.каско@необее.нет   

Wеб:

 

Пре него што  почнемо да говоримо о школи у Каравукову, треба истаћи да је Каравуково место које припада општини Оджаци, а налази се у западној Бачкој.ОШ “Бора Станковић“ Каравуково носи назив по истакнутом књижевнику Борисаву -Бори Станковић чија дела сви добро знамо. Школа је саграђена 1904. године, а надградња спрата обављена 1969. године.

У вези са радом школе карактеристично је да се број ученика из године у годину повећавао , тако да је школске 1951/52. године у школу уписано 912 ученика. Највећи број ученика школа је имала 60-их година- око 1600 ученика. Последњих неколико година број ученика се креће око 400, са тенденцијом опадања. Данашња школа броји 343 ученика, распоређених у 16 одељења – 7 одељења разредне наставе и 9 одељења предметне наставе. Тренутно је у школи запослено 30 наставника – 20 наставника у предметној настави и 10 наставника у разредној настави, директор школе, педагог школе, секретар школе, шеф рачуноводства, административно- финансијски радник, као и 10 радника помоћно – техничког особља.

За похвалу у нашој школи је то што је настава стручно заступљена у свим наставним предметима, сем у настави енглеског језика (у једном делу). Оно што је битно да поменемо јесу успеси наших ученика у наставним и ваннаставним активностима (областима), на општинским, окружним и републичким такмичењима.

 

ДИРЕКТОР

Име и презиме: Владимир Станчић

Телефон: 025/762-095

Е-маил: со.каско@необее.нет

Биографија:

      Рођен 07.11.1957. године у Оджацима. Ожењен, отац двоје деце. Дипломирао је на вишој школи за спорт и рекреацију у Новом Саду, као и на Учитељском факултету у Сомбору. На функцији директора школе је од августа, 2004. године.

 

ШКОЛСКИ ОДБОР:

Председник школског одбора: Слободан Стаменковић

Телефон: 064/278-0-195

Е-маил:

Остали чланови школског одбора:

– Дејан Стојковић, Данијела Стаменковић, Миодраг Митровић – из редова Наставничког већа

– Ружица Вељковић, Снежана Ђорђевић, Срђан Петровић – из редова Савета родитеља

– Александра Стаменковић, Михаел Ђорђевић – из редова локалне самоуправе

Језичка структура:

Наставни језици: српски jezik

Материњи језик са елементима националне културе:

Страни језици: енглески и руски језик

ОСТАЛИ ПОДАЦИ О ШКОЛИ

Школе у земљи са којима сарађује:

Наша школа већ три године уназад остварује изузетну сарадњу са ОШ “Бранко Радичевић“ Трговиште. Разлог за дружење са овом школом јесте тај што становници Каравукова, па самим тим наши наставници, ученици и њихови родитељи, вуку корене из тих крајева, тако да и сама организација овог дружења носи назив “ПУТЕВИМА НАШИХ ПРЕДАКА“. Посете се организују једном годишње, углавном у време прослава Дана школе, а саму реализацију екскурзије, поред директора школе, чине наставници и ученици завршних разреда.

Школе у иностранству са којима сарађује:

Програми и пројекти у току: У нашој школи, је у току  реализација Пројекта Самовредновање и вредновање рада школе. Сам Пројекат започет је школске 2005/2006. године и трајаће до краја школске 2007/2008. године.

Специфичности:

Школске новине Каско, као и зидне новине у којима се подстиче дечија креативност и издају њихови радови су једно од специфичности школе.  Специфично је и организовање Позоришне вечери на којој се од добровољних ученичких  улазница прикупљају средства за еколошко уређење школског дворишта.