Место:Футог
Адреса:Царице 2
ПТТ:21410
Општина:Нови Сад
Телефон:021/895-096
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://www.poljosko.edu.rs
Први e-mail:poljosko@eunet.rs
Други e-mail:
Facebook:

Пољопривредна школа са домом ученика Футог је средња стручна школа у којој се оспособљавају кадрови из више области пољопривреде, ветерине и хортикултуре.

Школа се налази у Футогу, на левој обали Дунава, у старом грофовском дворцу, окружена великим парком и имањем.

Рад у нашој школи састоји се осим од општих и стручних теоријских предмета и из практичне наставе на школској економији, из стручних екскурзија и посета пољопривредним добрима, ветеринарским станицама, расадницима…

Ученици могу да се укључе у секције које успешно раде у оквиру школе или дома, као што су еколошка секција, кинолошка, пчеларска, коњички клуб, школски бенд, хор и друге. На располагању им је и богата и лепо уређена школска библиотека, као и медијатека са 20 компјутера и нон-стоп приступом интернету.

Из историје школе

Пољопривредна школа са домом ученика налази се у војвођанској равници, уз Дунав, у месту Футог. Вутог, како се некада изговарало име места, спомиње се први пут у тринаестом веку. 
Посед на коме се налази школа у својој историји је често мењао власнике. У периоду око 1744. године његов власник је био и Михајло Чарнојевић, синовац патријарха Арсенија Чарнојевића III. Касније ће власник поседа постати гроф Рудолф Котек I. Њега наслеђује син Рудолф Котек II и посед ће бити у његовом власништву све до 1904. године. Почетком двадесетог века имање наслеђује Рудолф Котек III и оно остаје у власништву ове породице све до почетка Другог светског рата. Завршетак рата зграда и имање ће дочекати као привремена војна болница. 
После рата, 1947. оснива се пољопривредна школа. Почела је са радом као једногодишња бригадирска школа, убрзо прераста у градинарску школу, а од 1949. уводи се четворогодишњи смер за пољопривредне техничаре општег смера. Од 1977. године школа прераста у Центар за образовање кадрова пољопривредно-прехрамбене струке. 
Данас је Пољопривредна школа у Футогу модерна школа која оспособљава ученике у пољопривредној и ветеринарској струци, као и хортикултури. 
У једном периоду свог постојања школа је носила име „др Синиша Станковић“, по биологу светског угледа, академику и професору београдског универзитета. 
Школа, као и њени ученици, носиоци су многих признања.