Место:Футог
Адреса:Царице Милице 1
ПТТ:21410
Општина:Нови Сад
Телефон:021/895-243
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Јужнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.desanka-futog.edu.rs
Први e-mail:desanka@neobee.net
Други e-mail:
Facebook:

ОСНОВНА ШКОЛА „DESANKA MAKSIMOVIĆ FUTOG

 

Место: Футог

Општина : Novi Sad

 

Адреса:  Царице Милице 1

              21410 Футог

 

Телефон: 021/ 891 – 200

Телефакс: 021/ 895 – 243

е-маил: десанка@необее.нет                  


 

Први пут се школа помиње у Футогу 1707. године, а први учитељ је био поп Јанко. У другој половини XВИИИ века почела је колонизација Немаца у Футог. Тада је футошки властелин гроф Хадик 1778. године саградио школу за досељене Немце. Од тада у Футогу постоје две школе за основно образовање. Срби су задржали своју школу у такозваном Старом Футогу, док су Немци били у Новом Футогу. Одмах после ослобођења 1945. године у Футогу је основана Прогимназија која је имала три разреда. Након пет година спојена је четвороразредна основна школа и прогимназија у једну осмогодишњу основну школу. До 1956. године школа није имала назив, а од тада добија назив  „ Херој Пинки“. Име велике српске песникиње, Десанке Максимовић, носи од 1993. године.

 

 

ДИРЕКТОР

 

Име и презиме: Егеља Слободан

Телефон: 021/ 891 – 200

е-маил: десанка@необее.нет

 

Биографија:

 

Слободан Егеља рођен је 10. 5. 1965. године у Футог, где и данас живи. Основну школу завршио је у Футогу, у школи у којој је сада директор. Након дипломирања радио је на Факултету за физичку културу у Новом Саду, као асистент на смеру фудбал. Од 1991. године ради у ОШ “ Жарко Зрењанин“ у Новом Саду све до 25. 06. 2001. године. Од стране Министарства просвете за директора у ОШ “ Десанка Максимовић“ у Футогу именован је 26. 06. 2001. године.

.

 

 

ШКОЛСКИ ОДБОР:

 

председник школског одбора: Илић Гордана

телефон: 021/ 895 – 427

е-маил:  десанка@необее.нет

остали чланови школског одбора: Милан Вигњевић , Остоја Новаковић ,  Војислав Шкорић,    Гордана Хајдуковић Јандрић, Радмила Мајкић, Мирјана Керкез,   Наташа Граић и  Мира Гредо.

 

Језичка структура:

Наставни језици: српски jezik

Материњи језик са елементима националне културе:  словачки

Страни језици: енглески и немачки језик

 

 
ОСТАЛИ ПОДАЦИ О ШКОЛИ

 

школе у земљи са којима сарађује:

школе у иностранству са којима сарађује: –

програми и пројекти у току:

 

У оквиру Школског развојног плана реализовали смо пројекат  „Позоришна сцена – прозор у свет из моје школе“. Сада смо у фази ширења овог пројекта на локалну заједницу и тражење споора за даље унапређивање читаве идеје око позоришне сцене. Учествујемо у пројектима „ Учење на даљину“ и

„Електронски дневник.“

 

 

 

Специфичности:

Ми смо приградска школа са дугом традицијом. Налазимо се поред Дунава, у здравом и безбедном окружењу. Имамо добру сарадњу са локалном заједницом. Постижемо одличне резултате у спорту     (посебно одбојци и кошарци ) и имамо један од најбољих тамбурашких оркестара у Војводини.