Место:Бешка
Адреса:Карађорђева 2
ПТТ:22324
Општина:Инђија
Телефон:022/570-115
Школска управа:Нови Сад
Школски округ:Сремски
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Основна школа
Сајт:http://www.beska.edu.rs
Први e-mail:bracarulovic@gmail.com
Други e-mail:bracagrulovic.direktor@gmail.com
Facebook:

Основна школа „Браћа Груловић“ Бешка, основана је решењем Скупштине општине Инђија бр.01-11417/1-65 од 13.12.1965. године и уписана у судски регистар који се води код Трговинског суда у Сремској Митровици под бројем УС-51/65 од 15.12.1965. године. У школској згради налази се истурено одељење Специјалне школе „Антун Скала“ из Старе Пазове са 8 ученика од 1. до 4. разреда.

У школској 2010/2011. години наставу похађа 468 ученика смештених у 18 одељења од првог до осмог разреда. Особље школе чини 37 наставника, 9 помоћних радника ( ложач, домар, сервирка и 6 спремачица), директор, секретар, педагог и рачунополагач. Настава се одвија у две смене – пре подне (7.30-12.55) – ученици виших разреда (од 5. до 8.) и после подне (13.30-18.05) – ученици нижих разреда (од 1. до 4.).

Дуг је списак ученика који су заједно са својим наставницима освајали прва места, награде и признања на општинским, зонским, републичким, па чак и међународним такмичењима и конкурсима.

Многи од ученика школе су постали предавачи у овој и другим школама, као и на Универзитетима.

Школска зграда има приземља и два спрата.

Укупно има 14. учионица (кабинетска настава) (825м²), импровизовану библиотеку, архиву, радионицу за техничко образовање (87м²), фискултурну салу (615м²), кухињу са трпезаријом (114м²), просторију за помоћно особље, зборницу и 4 канцеларије (директор, секретар, педагог и рачуноводство). На сваком спрату су мушки и женски тоалети, а у делу где је фискутурна сала налазе се свлачионице и тоалети с тушевима.

Као и многе образовне установе и наша школа суочена је са проблемом званим стара, оронула фасада, дотрајали олуци и кровови, попуцали унутрашњи зидови, оштећена ПВЦ столарија, тоалети којима је неопходна санација, старе, дотрајале клупе и столице, углавном скамије,стара и неисправна наставна средства.

Организовањем кабинетске наставе, наставници и учитељице воде рачуна о својим матичним учионицама – одржавањем хигијене и оплемењивање радног простора постављањем тематских паноа и другим декорацијама, колико им то дозвољавају скромна материјална средства.

Школа поред школске зграде има двориште које је ограђено и подељено на два дела – први део где је улаз за ученике је спортско двориште -ограђени терен са вештачком травом за мали фудбал, бетански терен за кошарку, рукомет и одбојку, помоћна зграде за борилачке спортове и рекреацију, као и зелена површина са клупама испред самог улаза, док је други део, где је главни улаз претворен у простран парк у којем је планирано постављање летње, еколошка учионице.

У непосредној близини налазе се Предшколска установа, Дом културе и терени спортских клубова.