Место:Апатин
Адреса:Пригревачка 72
ПТТ:25260
Општина:Апатин
Телефон:772216
Школска управа:Сомбор
Школски округ:Западнобачки
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://www.tehnicka-apatin.edu.rs
Први e-mail:so.teh-skola-ap@neobee.net
Други e-mail:pedagog.tehnicka@gmail.com
Facebook:

О Школи

Техничка школа са домом ученика у Апатину је настала од индустријско – занатске школе која је основана 1945 године. Године 1948 индустријско – занатска школа прераста у стручну школу у индустрији и занатству, а касније се трансформише у машинско пољопривредну школу. Машинско пољопривредна школа 1963 године прераста у Средњу техничку школу којој се 80 – тих година прикључује и текстилна струка. Услед промене програма и трансформације, школа је образовала кадрове на II, III, IV и V степену стручне спреме. Након укидања степена стручне спреме, у оквиру школе образују се ученици у трогодишнњем и четворогодишњем трајању. У оквиру четворогодишњег образовања, школске 1964/1965, матурирала је прва генерација машинских техничара. Од школске 2004/2005  почела је своје школовање прва генерација машинских техничара за компјутерско конструисање. Школске 2003/2004 године матурирала је последња генерација текстилног образовног профил. Данас школа, у оквиру четворогодишњег школовања образује ученике машинске техничаре за компјутерско конструисање I наутички техничар – речни смер. Од школске 1999/2000 године отпочела је своје школовање прва генерација ученика образовног профила кувар – конобар, која је успешно матурирала 2003/2004 године  Данас у  оквиру трогодишњег образовања школа образује следеће профиле: аутомеханичар, бравар, заваривач и кувар. „

Директор, Петар Поповић

ОБРАЗОВНА ПОДРУЧЈА

Машинство и обрада метала

Занимања у облати машинства и обраде метала подразумевају послове конструисања, производње, обраде, одржавања и поправке различитих машина и њихових делова. Различити материјали обрађују се уз коришћење различитих машина или апарата. Ради се, у зависно од врсте посла, у пројектним бироима, индустријским погонима, лабораторијама за конструисање, у радионицама или сервисима.

Саобраћај

Образовни профил наутички техничар-речни смер је нови профил у нашој школи. Уведен је ове школске године и ученици су показали велико интересовање. Профил припада подручју рада саобраћај и траје четири године.

Туризам и угоститељство

Образовни профил кувар последњих година привалчи велико интересовање код ученика. Профил припада подручју рада туризам и угоститељство и траје три године. Током школовања ученици обављају стручну праксу у школи као и бројним објектим на територији Апатина., а то су Бања Јунаковић, Ресторан „Плава ружа“, ресторан „Залатна круна“ и други.

Кожраство – обућар

Овај образовни профил је уведен на захтев привреде. Образовни профил траје 3 године.  Могућност запослења нако завршеног школовања.