Место:Београд-Стари Град
Адреса:Булевар војводе Бојовића 2
ПТТ:11000
Општина:Стари Град
Телефон:011 2182-944
Школска управа:Београд
Школски округ:Град Београд
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:
Први e-mail:
Други e-mail:
Facebook:

Прва државна школа у Србији с међународном дипломом

Београд – Vazduhoplovno-tehnička škola u Beogradu uskoro će postati regionalni školski centar za obuku vazduhoplovnog osoblja i prva državna škola u Srbiji čija je diploma međunarodno priznata. To znači da će učenici koji u junu upišu nove ogledne obrazovne profile po završetku školovanja bez problema moći da se zaposle u svim zemljama Evropske unije.

Ваздухопловно-техничка школа у Београду ускоро ће постати регионални школски центар за обуку ваздухопловног особља и прва државна школа у Србији чија је диплома међународно призната. То значи да ће ученици који у јуну упишу нове огледне образовне профиле по завршетку школовања без проблема моћи да се запосле у свим земљама Европске уније.
– Ovo će biti prva generacija učenika koji će za četiri godine imati međunarodno priznatu diplomu. Škola je ispunila sve uslove za dobijanje međunarodne licence, što znači da su nastavni planovi i programi usklađeni sa zahtevima evropskih vazduhoplovnih vlasti, da je škola dobila nacionalnu licencu od Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije i da je završena verifikacija nastavnih planova i programa od strane Ministarstva prosvete. U narednom periodu školu treba da poseti Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja koja će utvrditi usklađenost s datim standardima i izdati licencu – kaže direktor škole Goran Cvijović.
Učenici koji ove godine upisuju srednju školu moći će da konkurišu za pet novih obrazovnih profila: avio tehničar, tehničar vazdušnog saobraćaja, tehničar vazdušnog saobraćaja za bezbednost, tehničar vazdušnog saobraćaja za spasavanje i mehatroničar za transportne sisteme aerodroma. Učenici Vazduhoplovno-tehničke škole imaju mogućnost da izvode praktičnu nastavu na tri prva aviona „jastreb“, „kraguj“ i „mig 21“, a praksa se održava na aerodromu Nikola Tesla, VRZ „Moma Stanojlović“, kao i na aerodromima u Nišu i Tivtu. Škola je kompletno renovirana, a kabineti za stručne predmete dobili su novu opremu.