Место:Београд-Палилула
Адреса:Браће Грим 32
ПТТ:11060
Општина:Палилула
Телефон:
Школска управа:Београд
Школски округ:Град Београд
Директор:
Телефон директора:
Телефон секретара:
Тип школе:Средња школа
Сајт:http://www.koncar.edu.rs
Први e-mail:koncar@beotel.rs
Други e-mail:
Facebook:
  • Електротехничка школа „Раде Кончар“ је настала 1945. године као Школа за ученике у привреди број 3. Оваква организација трајала је до 1950. године. Те 1950. године започиње прва фаза развоја наше школе. Спајањем школа за ученике у привреди број 11 и 3 формирана је електротехничка школа која је добила назив „Школа за ученике у привреди број 8 – електроструке“. 5. октобра 1953. године за директора Школе ученика у привреди број 8 постављен је Радомир Кујовић (1953-1968).
  • Друга фаза развоја наше школе је започела 1963. године.
    Данашњи назив школе датира од 30. октобра 1965. године. Тада је промењен назив у Школа за ученике у привреди електроструке „Раде Кончар“. Школа је дефинитивно пресељена у нову зграду у Улици Браће Грим 32, 20. августа 1969. године, где и данас ради.
  • Трећа фаза обухвата период од 1977. године. Те  године школа мења назив у Образовни електротехнички центар „Раде Кончар“. У замену за зграду у Крњачи, школа добија простор за практичну наставу у школској згради у Сврљишкој број 1, на Карабурми.
  • Четврта фаза у развоју Школе везује се за период од 1988, када мења назив у ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА ШКОЛА „РАДЕ КОНЧАР“. Од шк. 1996/1997. Школа уписује ученике  само на образовне профиле четвртог степена.
  • Пета фаза развоја  везује се за почетак 2001. године када Школа почиње са образовањем кадрова на петом степену за специјалистичко занимање аутоелектричар – аутоелектроничар и са проширеном делатношћу, у оквиру које школа изводи информатичку обуку. Нова атрактивна занимања четвртог степена- електротехничар за електронику на возилима,  електротехничар за процесно управљање и  електротехничар мултимедија изазивају велико интересовање ученика.